23 Aug


Certificatele Notariale

Certificatele Notariale au un format stabilit si unic. Fiecare certificat notarial este tiparit pe o pagina de hartie alba, cu litere negre. este interzisa tiparirea certificatului notarial pe o pagina colorata si / sau pe o pagina care contine un logo al notarului si / sau alte date. Certificatul notarial contine doua coloane. Coloana din dreapta e tiparita in limba ebraica iar coloana din stanga e tiparita in alta limba, de obicei in engleza. Daca documentul anexat e in romana, si coloana din stanga a certificatului notarial poate fi redactata si tiparita in limba romana.

certificatul e semnat si numerotat de notar.


Sigiliul notarial

Notarul e autorizat să depună mărturie în legătură cu certificatele și documentele de autenticitate, verifica traducerea documentelor și a autentifica semnăturile. Certificatul de notar este legat cu un siret roșu de documentul anexat, care e subiectul certificatului si poate fi identificat printr-un sigiliu aplicat pe un timbru  roșu, rotund si cu dinti, pe care scrie "notar"(in trei limbi) și,  numele  notarului.


Cand avem nevoie de un certificat notarial?

Certificatul notarial  este solicitat de diferite părți si autoritati.

 Cateva exemple:  

1/  si autentificarea traducerilor acestor acte prezentarea unui act emis in stainatate (de nastere, de casatorie, de divort, diplome  etc.

2/ autentificarea unei procuri

3/ prezentarea unei declaratii pe proprie raspundere 

4/ autentificarea unei copii

5/ doar un notar poate că confirma ca o persoană este în viață

6/ in mod specific, locuitorii Israelului care doresc sa redobandeasca cetatenia romana, au nevoie in acest proces de cateva certificate notariale.

Acestea sunt doar câteva dintre cazurile în care există o nevoie de pezentarea unui certificat notarial.הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.